Ви тут: Головна Блог Створення сайту. Сервіс Google. "Інструменти для веб-майстрів"

Створення сайту. Сервіс Google. "Інструменти для веб-майстрів"

"Інструменти для веб- майстрів" від Google

Додавання сайту на сервіс

Для роботи з сервісом « Інструменти для веб- майстрів» знадобиться наявність облікового запису Google. Після авторизації перше, що потрібно буде зробити , це додати сайт і підтвердити право власності на нього. Для цього спочатку натисніть на кнопку Додати сайт , вкажіть посилання на нього , натисніть на кнопку Продовжити і виберіть один з варіантів підтвердження .

просування сайту, сервіс, google, tools, вебмастер

Найпростіший спосіб , який рекомендується пошуковою системою - завантаження автоматично згенерованого HTML -файла. Спочатку скачайте його зі сторінки сервісу , а потім завантажте на FTP сайту в кореневу папку і натисніть на кнопку Підтвердити . Для вибору іншого варіанту підтвердження перейдіть на вкладку Альтернативні способи .

Після перевірки сайт стане доступний в інтерфейсі сервісу. При клацанні по його назві можна буде перейти на Панель інструментів сайту , де відображається основна інформація по ньому : наявність помилок сканування , кількість пошукових запитів і кліків по них і пр.

просування сайту, сервіс, google, tools, вебмастер

Робота з файлом Sitemap

Сервіс « Інструменти для веб- майстрів» дає можливість не тільки завантажити файл карти сайту , але і виявити помилки в ньому . Зокрема , сервіс показує наявність невідповідностей між файлами Sitemap.xml і robots.txt. Може статися , що сторінки , заборонені до індексації у файлі robots.txt , можуть міститися у файлі карти сайту .

просування сайту, сервіс, google, tools, вебмастер

Для роботи з картою сайту перейдіть до розділу Сканування > Файли Sitemap. Завантажте файл карти сайту або ж натисніть на кнопку Відправити файл Sitemap повторно , якщо ви створили його оновлену версію. Клацніть по кнопці Перевірити файл Sitemap , щоб виявити можливі помилки. Буде показано графік загального числа відправлених та проіндексованих сторінок , а також виведені повідомлення про можливі помилки . Як тільки помилки будуть виправлені , можна повторно завантажити файл карти сайту і перевірити його , щоб переконатися , що все гаразд .

Перевірка непрацюючих посилань

Коли пошуковий робот обходить сторінки сайту , він обов'язково намагається перейти по всіх посиланнях , які є на його сторінках . І якщо йому це не вдається , такі помилки фіксуються. Непрацюючі посилання можуть виникнути , якщо веб- майстра інших сайтів залишили посилання на сторінку вашого сайту , яка пізніше була вилучена. З часом непрацюючі посилання з'являються і в рамках одного сайту , тому що вручну встежити за всіма посиланнями , які були залишені не за один рік , неможливо.

Тим часом , неіснуючі сторінки зменшують число потенційних відвідувачів. Щоб зменшити число помилок , можна використовувати розділ Сканування > Помилки сканування.

просування сайту, сервіс, google, tools, вебмастер

Сторінки , на які робот знайшов посилання, але які не були виявлені на сайті , розміщені в розділі Помилки URL > не знайдено . Клацніть по посиланню , щоб переглянути інформацію про неї. Перейдіть на вкладку посилаються домени , щоб побачити , де були знайдені посилання на сторінку. Якщо на сторінку є внутрішні посилання , веб- майстер завжди може виправити адресу на правильний через адмін -панель сайту.

просування сайту, сервіс, google, tools, вебмастер

Зовнішні посилання виправити так просто не вдасться , але ви можете налаштувати перенаправлення або попрацювати над зовнішнім виглядом сторінки 404 , яка показується відвідувачеві при переході на неіснуючу сторінку .

Створення власної сторінки 404

Якщо сторінка , по якій здійснювався перехід , що не виявлена ​​, то з налаштуваннями сервера за замовчуванням відвідувач побачить безлику сторінку з помилкою , яку майже напевно закриє .

servicetools 16

Щоб відвідувач все ж потрапив на сайт , можна створити файл HTML , в якому , наприклад , розмістити список посилань на найбільш затребувані матеріали сайту , форму для пошуку по ньому або ( в крайньому випадку) просто повідомлення російською мовою про те , що сторінка була знайдена , з посиланням на головну сторінку. Такий HTML - файл з довільним назвою можна розмістити в будь-якій папці (або навіть на зовнішньому ресурсі ) , після чого в кореневій директорії сайту знайти файл. Htaccess і додати в нього рядок

ErrorDocument 404 http://mysite.ru/errorpage.html

URL сайту , назва сторінки і адреса потрібно замінити на правильний. Після таких нехитрих маніпуляцій при переході на неіснуючу сторінку замість повідомлення Not Found буде відображатися корисна для потенційного відвідувача інформація . Сторінку 404 варто створити навіть у тому випадку , якщо сервіс « Інструменти для веб- майстрів» поки що не вказує жодної битою посилання на ваш сайт - краще підготуватися до їх можливого появи заздалегідь.

Видалення посилань з пошукового індексу

Досвідчені веб- майстри завжди стараються, щоб в пошукову видачу не потрапляли дублікати сторінок , а також інший контент , який може небажано позначитися на індексуванні сайту. Але від помилок ніхто не застрахований , тому якщо пошуковик зафіксував непотрібний контент , можна видалити його з результатів пошуку вручну. Для цього перейдіть до розділу Індекс Google > Видалити URL - адреси і натисніть на кнопку Створити новий запит на видалення.

servicetools 18

Введіть точну посилання на сторінку , яка помилково потрапила в індекс пошукової системи , і натисніть на кнопку Продовжити . Виберіть один з варіантів видалення і натисніть на кнопку Відправити запит . Список запитів показується у відповідному розділі « Інструментів для веб- майстрів» , і можна побачити статус їх розгляду .

servicetools 19

Варто мати на увазі , що віддалена за запитом сторінка може знову опинитися в індексі Google через 90 днів, тому простого запиту на видалення недостатньо. Щоб вона пропала з пошукача назавжди , потрібно також або видалити сторінку з сервера фізично , або заборонити доступ до неї у файлі robots.txt.

Розблокування зараженого сайту

У випадку, якщо ваш сайт був атакований і заражений шкідливим кодом , Google буде виводити попередження в результатах пошуку , і більшість відвідувачів переходити на сайт не будуть. Сервіс « Інструменти для веб- майстрів» - це найзручніший спосіб повідомити пошуковій системі про те , що шкідливого коду на сайті більше немає , щоб попередження якнайшвидше зникло з результатів пошуку .

Як тільки ви позбулися шкідливого коду , перейдіть в розділ Шкідливі програми і натисніть на кнопку Запитати перегляд. Після отримання пошукачем підтвердження про те , що сайт більше не небезпечний , попередження про наявність шкідливого ПЗ в результатах пошуку буде знято з вашого сайту протягом 24 годин.

Зміна основних налаштувань сайту

Деякі можливості сервісу « Інструменти для веб- майстрів» приховані за кнопкою
 і тому непомітні з першого погляду. Проте , тут можна виявити ряд дуже важливих для веб- майстра установок.


Отримання сповіщення поштою

У розділі Налаштування Інструментів для веб- майстрів можна включити оповіщення про різні події на сайті , зафіксованих пошуковою системою.

просування сайту, сервіс, google, tools, вебмастер

У їх числі зараження сайту шкідливим кодом , збільшення числа помилок сервера і пр. Для отримання таких листів встановіть прапорець у чекбоксі Включити повідомлення електронною поштою , а потім виберіть у списку Тип , які саме повідомлення ви хочете отримувати. Також можна вибрати адресу e - mail , на який будуть відправлятися повідомлення.

Налаштування географічного розташування

Розділ Налаштування сайту містить одразу кілька важливих налаштувань. Якщо для ресурсу важливі відвідувачі з певного регіону , встановіть прапорець у чекбоксі Географічні мети , після чого виберіть країну в списку Таргетинг на користувачів в .

Вибір основного домену

У підрозділі Основний домен можна вказати, який домен - із зазначенням префікса www чи без нього - потрібно вважати для сайту основним. Цей параметр буде впливати на те , як адреса сайту відображається в результатах пошуку. Для відвідувачів ресурсу наявність префікса значення не має , проте з технічної точки зору сайти з www і без www - це два різних ресурсу. Тому потрібно вказати пошуковику, який з них основний , в налаштуваннях сервісу.

Можна і залишити варіант Чи не встановлювати основний домен , але в цьому випадку потрібно вказати його як-небудь по -іншому. Один з варіантів - використання файлу . Htaccess . Якщо основним вирішено було зроблено домен без префікса www , потрібно додати в нього такі рядки:

Options + FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteCond % { HTTP_HOST } ^ www.mysite \ . Ru $ [ NC ]
RewriteRule ^ ( . * ) $ Http://mysite.ru/ $ 1 [R = 301 , L]

Для перенаправлення на домен з WWW у файл. Htaccess потрібно додати рядки:

Options + FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteCond % { HTTP_HOST } ^ mysite \ . Ru $ [ NC ]
RewriteRule ^ ( . * ) $ Http://www.mysite.ru/ $ 1 [R = 301 , L]

Зміна частоти сканування сайту

Робота пошукових роботів іноді може викликати уповільнення роботи сервера. Якщо це сталося , то в підрозділі Частота сканування можна зменшити швидкість обходу сайту роботом. Для цього активуйте радіокнопку Обмежити максимальну швидкість сканування Google і виберіть прийнятний варіант за допомогою повзунка. 

просування сайту, сервіс, google, tools, вебмастер

Потрібен сайт? Хочеш знати ціну? Потрібен успішний бізнес?

Телефонуйте (097) 453-6535; (093) 200-7460 прямо зараз!

Маєте бажання працювати з нами

Відправте листа на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або зателефонуйте (097) 453-6535; (093) 200-7460