Ви тут: Головна Блог Створення сайту. Панель управління хостингом ISPmanager

Створення сайту. Панель управління хостингом ISPmanager

Широкого поширення набула панель управління ISPmanager. Вона може гнучко налаштовуватися під потреби користувача, має гарний набір функцій для управління хостингом і повноцінний російський інтерфейс. Крім цього, її можуть пропонувати як для Linux, так і для Windows -хостингу.

ISPmanager. Зовнішній вигляд панелі досить простий: всі основні функції винесені на бічну панель зліва , яка відображається постійно. У центральній області відображається вміст вибраного розділу, а елементи управління (кнопки для створення, редагування, видалення елементів) знаходяться справа вгорі.

створення сайту, ispmanager, хостинг, замовити

При бажанні можна переключитися від відображення повного меню до показу обраних чи часто використовуваних елементів. Ті розділи панелі, до яких ви звертаєтеся найчастіше, доступні при клацанні по кнопці.

Для додавання елементів до списку вибраного, натисніть на кнопку і клацніть по посиланню Вибране меню. Утримуючи клавішу Ctrl, виділіть ті розділи панелі управління, які потрібно додати до обраного.

створення сайту, ispmanager, хостинг, замовити

Натисніть на кнопку Увімкнути. , А потім підтвердить свій намір . Тепер вибрані розділи з'являться на бічній панелі.

створення сайту, ispmanager, хостинг, замовити

Робота з доменами

Система доменних імен в ISPmanager включає www -домени , поштові домени та доменні імена ( DNS). Для того щоб сайт відображався в браузері , необхідно додати домен в розділі WWW домени . При цьому всі необхідні DNS- записи будуть додані в розділ Доменні імена (DNS) автоматично. Для додавання www -домена перейдіть у відповідний розділ і натисніть на кнопку Створити . Вкажіть назву домену в поле Доменне ім'я. У полі Псевдоніми визначте адреси , при наборі яких в браузері має виконуватися перенаправлення на основний домен. Як правило , це - той же домен , але з префіксом www . Натисніть на кнопку ОК .

Піддомени в ISPmanager створюються точно так само, як звичайні домени . За замовчуванням для кожного домену та піддомена в папці www на сервері створюється директорія з назвою домену . Якщо необхідно , щоб файли сайту зберігалися в іншій директорії , пропишіть шлях до неї в поле Коренева папка.

Управління сторінками помилок

Якщо при спробі доступу до сайту виникла помилка , то відвідувач побачить безлику сторінку з повідомленням про характер помилки - 502 Bad Gateway або , скажімо , 404 Not Found . Якою б не була помилка , швидше за все , відвідувача, який побачив її , ви втратите. Щоб цього не сталося , можна створити HTML -сторінки , які видаватимуться замість стандартної відповіді сервера при виникненні різних помилок.

Для цього спочатку створіть відповідні сторінки . Наприклад , для помилки 404 , яка означає , що по введеному відвідувачем адресою сторінка не знайдена , можна створити HTML - сторінку з текстом: « Такої сторінки на сайті не існує. Спробуйте пошук по сайту » . Можна також задати перенаправлення прямо на головну сторінку сайту.

Перейдіть до розділу Сторінки помилок і натисніть на кнопку Створити . У списку WWW домен виберіть сайт , для якого потрібно виводити іншу сторінку помилок. Виберіть тип помилки в поле Код помилки. У полі URL вкажіть шлях до сторінки, яка повинна відображатися замість помилки сервера. Натисніть на кнопку ОК .

створення сайту, ispmanager, хостинг, замовити

Перенаправлення сторінок

Ще одна корисна функція ISPmanager , яка може бути корисна при зміні структури сайту , а також при зміні основної адреси веб- ресурсу - перенаправлення посилань. З її допомогою можна вказати шляхи до веб- документам , які доступні за новою адресою. Щоб додати нове перенаправлення , натисніть на кнопку Створити в розділі Редіректи . У списку WWW домен виберіть домен , для якого створюється перенаправлення . У полі URL - шлях напишіть посилання на сторінку , яка більше недійсна. Домен тут вказувати не потрібно . У списку Код виберіть тип перенаправлення : тимчасове або постійне . Нарешті , в поле URL введіть нову адресу сторінки.

створення сайту, ispmanager, хостинг, замовити

Робота з поштою

Якщо потрібно створити поштову скриньку в належить вам домені , при роботі з ISPmanager для початку потрібно створити поштовий домен. Для цього перейдіть до розділу Поштові домени і натисніть на кнопку Створити . Вкажіть домен в поле Доменне ім'я та натисніть на кнопку ОК .

Перейдіть до розділу Поштові скриньки і натисніть на кнопку Створити . Логін для нової пошти вкажіть у полі Ім'я. У списку Домени виберіть домен , в якому вона буде створена. Двічі введіть пароль. Варто пам'ятати про те , що дисковий простір , що відводиться під пошту на сервері , обмежена параметрами придбаного хостингу. Тому при створенні поштових скриньок для різних користувачів має сенс скористатися налаштуванням Макс . розмір і вказати максимально допустимий обсяг ящика в мегабайтах . Для різних ящиків розмір може бути різним.

створення сайту, ispmanager, хостинг, замовити

Щоб не допустити розсилки спаму власниками поштових скриньок в домені , перейдіть на вкладку Налаштування антиспаму і вкажіть максимальне число листів , які дозволяється відправляти протягом години.

Можна використовувати поштову скриньку в домені просто для пересилання на який-небудь поштовий сервіс , де безкоштовно дається багато місця. Для цього встановіть прапорець у чекбоксі не зберігати в ящик і в полі Слати копії листів на e - mail вкажіть ящик для пересилки. Натисніть на кнопку ОК для завершення налаштування поштової скриньки.

Захист від несанкціонованого доступу

Панель управління хостингом - один з головних важелів для роботи з усіма системами , які мають відношення до сайту : доменними іменами , поштою, базами даних. Для того щоб убезпечити себе від несанкціонованого доступу недоброзичливців до панелі , в ISPmanager передбачено обмеження доступу до неї за IP- адресою . Клацніть по посиланню Налаштування і в списку Доступ до панелі керування виберіть варіант Тільки з IP зі списку . У полі Список IP- адрес вкажіть IP , з яких дозволений доступ до сайту. Будьте обережні з цією опцією і використовуйте її тільки в тому випадку , якщо у вас постійний IP ! Натисніть на кнопку OK.

Перегляд статистики

У ISPmanager є наочні сторінки для перегляду різних даних , що мають відношення до сайтів . На сторінці Використовувані ресурси можна побачити обсяг займаного проектами дискового простору , число поштових доменів , поштових скриньок , www -доменів , FTP -акаунтів , баз даних і т.д. Показується не тільки скільки ресурсів використано , але і їх максимально допустимі значення (згідно поточному тарифному плану хостингу ) .

створення сайту, ispmanager, хостинг, замовити

Сторінка Використання диска дозволяє оцінити витрата дискового простору. Можна побачити , який обсяг займають всі папки сайту і видалити непотрібні . Для цього виділіть одну або декілька файлів / папок і натисніть на кнопку Видалити .

створення сайту, ispmanager, хостинг, замовити

За допомогою сторінки Трафік можна аналізувати обсяг даних , що проходить через сервер за певний період часу. Окремо показується вхідний і вихідний трафік по HTTP і FTP. Дані представлені по місяцях в текстовому і графічному вигляді.

створення сайту, ispmanager, хостинг, замовити

Резервне копіювання даних

Для всіх даних , якими можна управляти через ISPmanager , в тому числі для користувача файлів , баз даних MySQL та поштових скриньок , може бути створена резервна копія . Бекап даних може виконуватися автоматично , через задані проміжки часу. Для налаштування завдання резервного копіювання перейдіть до розділу Налаштування бекапів . Вкажіть періодичність створення копій , час запуску завдання , формат архіву , в який вони будуть упаковані , а також місце їх зберігання - в локальній директорії або на FTP. Потім вкажіть , які саме дані потрібно зберігати : бази даних , вміст поштових скриньок або користувача файли , що зберігаються на сервері. Можна вибрати всі три пункти або ж тільки деякі з них.

Якщо сторінки Налаштування бекапів в категорії Обслуговування немає, значить , хостер заборонив створення завдань вручну. У цьому випадку резервне копіювання , швидше за все , налаштоване адміністратором сервера. Перейдіть на сторінку Резервні копії , щоб побачити доступні бекапи . Натисніть на кнопку Завантажити , щоб завантажити дані на локальний комп'ютер. Якщо виникла необхідність відновити дані з резервної копії , клацніть по кнопці Відновити .

Потрібен сайт? Хочеш знати ціну? Потрібен успішний бізнес?

Телефонуйте (097) 453-6535; (093) 200-7460 прямо зараз!

Маєте бажання працювати з нами

Відправте листа на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або зателефонуйте (097) 453-6535; (093) 200-7460